Élménypedagógiai képzés a KOLLABOR-ban

A KOLLABOR Természettudományos Élményközpont csapata innovatív képzésre hívja azokat a pedagógusokat, akik nyitottak az új módszerek iránt és szívesen kísérleteznek, játszanak. Akik hisznek a tapasztalati tanulás és az élmény erejében.

Következő időpontok:      2019 január 11-13    |    2019 január 18-20
Helyszín: KOLLABOR 5600 Békéscsaba Kiss Ernő utca 3 (Békés Megyei Könyvtár)

A 30 órás képzés egy átfogó képet ad arról, hogy miről szól az élménypedagógia, miért érdemes különböző módszereit választani és használni, hogyan integrálható be egy hétköznapi oktatásba, esetleg miként segítheti egy tábor vagy témanap sikerességét.

Fontos cél a módszertani ötlettár gazdagítása, a magánoktatási szektorban és a külföldön már jól működő pedagógiai kezdeményezések megismerése és átültetése az iskola világába és helyi viszonyokra történő adaptálásuk.

 Képzés tartalma:

– eddigi informális pedagógiai tapasztalatok összegzése

– hazai és nemzetközi élménypedagógiai kezdeményezések megismerése és értékelése

– játék és gyakorlatfejlesztés, gamifikáció alapjai

– saját élményű gyakorlatok kipróbálása és közös elemzése

– játéktárak és működésük

– tábor kívülről és belülről (programháló, csoport dinamika és kohézió, ritmusok-rítusok)

– saját tábor megtervezése

 

A képzést az Edulab elismert trénerei tartják, akik a mi megalakulásunkban is jelentős segítséget nyújtottak. A kezdeti pályázatírástól a szervezetfejlesztésen át a tananyagfejlesztésig, sőt a belső működés kialakításában is hasznos partnereknek bizonyultak.

 

A továbbképzést elvégző pedagógusok nem csak tanúsítványt és 30 kreditpontot kapnak, hanem sokkal többet ennél. Élménypedagógiai eszközök széles tárát és olyan modern módszertani szemléletet, amit hatékonyan tudnak majd használni munkájuk során. Jelentsen ez akár iskolai tanórát, nyári tábort, témanapot, vagy éppen egy kalandpedagógiai foglalkozást a KOLLABOR innovatív alkotóterében.

JELENTKEZÉS

Az oktatás ingyenes, a helyek korlátozottak…

Részt veszek!
Tovább az eszköztárra