Barion Pixel

Angol nyelvi tábor a KOLLABOR-ban – English by discovering

Hogyan foglalnád össze az angol tábor lényegét néhány szóban?

Nem könnyű megszólalni angolul… vagy mégis? Képzeld el, hogy a zsebedben egy repülőjegy Londonba, kimész a reptérre, check-in, landol a géped és utána 4 napig nyüzsög körületted a világ! Well… could be … really… yup … és lehet, hogy csak ennyi a titok? Nagyon sokan beszámolnak arról, hogy idegen nyelvi környezetben néhány héten belül megszólalnak az adott idegen nyelven. Nálunk a KOLLABOR-ban nagyon sok élethelyzet megteremtésére van lehetőség, ezért olyan valós, hétköznapi szituációkban találod magad, ahol csiszolhatod a nyelvtudásod és bővítheted a szókincsed. Mindazt, amit már megalapoztál eddigi tanulmányaid során, most felturbózhatod.

Mit fogtok csinálni a nyelvi táborban?

A 4 nap alatt a KOLLABOR-ba hozzuk Anglia, Írország és Amerika egy kis morzsáját. Tipikus angol sütiket készítünk – ha nem is éppen az 5 órai teához -, amelyekkel otthon a család többi tagját is el lehet bűvölni. Egy felfedező szobán keresztül, amennyiben sikerül megfejtenünk a titkos kódokat, eljutunk a nagy angol és ír rejtélyekhez. Kutatunk a múltban, utazunk, régészkedünk és építjük a jövőt; várost, farmot, vállalkozást tervezünk, ami nem babra megy, hanem kemény dollár milliókra… Monopoly ON. És mindezt ANGOLUL.

Miért érdemes eljönni a táborba?

Ha a valóságban nem is, de képzeletben felszállhatunk közösen erre gépre. Hiszem, hogy a nyelvtanulásnak az egyik leghatékonyabb módja az intenzív, non-stop nyelvi környezet, amit nekem is volt szerencsém megtapasztalni. Amit kínálni tudunk, az egy olyan kaland, amely során arra törekszünk, hogy célja legyen a nyelvhasználatnak, minél több érzékszervünket vonjuk be a tanulásba, hiszen így lehet igazán eredményes.

Mit nyerhet a részvétellel, aki eljön?

Először is olyan szavak kerülnek felszínre, amik túlmutatnak a tankönyízű példamondatokon, a chit-chat angol használatával egyre több helyzetben képes lesz spontán reagálni. És ami a legfontosabb, egy kíváncsi gyerek élvezni fogja a nyelvtanulást, ami valójában a tudás motorja. 

Ha a résztvevő a táborban ízelítőt kap a témáról, akkor milyen területen folytathatja ősztől?

Az őszi időszakra egy hosszabb, hasonló felépítésű kurzus sorozatot tervezünk, ami a felfedező tanulás mellett hatékonyan segítené az iskolai nyelvoktatást is. 

Ha kedved van eljönni egy igazán gyakorlat és beszédközpontú nyelvi táborba, akkor itt jelentkezhetsz. De van még egy meglepetésünk! Ha benevezel a KOLLABOR kihívásba, regisztrálsz és kitöltöd a feladatlapot, akkor a második táborod ajándékba adjuk. Nincs már sok idő a nyárból és a helyek is fogynak, ne halogasd a döntést!

 

Fotó: Pexels.com

advanced-floating-content-close-btn