Barion Pixel

Az Észt vonal – Startup Békéscsaba

Miért éppen az Észtek? Mert az utóbbi húsz év alatt állva hagytak minket. Húsz évvel ezelőtt még úgy tekintettek ránk, mint a fejlett nyugatra, de történt valami. Beindult a startup élet. Elhitték, hogy lehet nagyot álmodni és tudták, hogy álmodozni nagyon nem elég. Azt meg is kell valósítani. Mára Észtországban nemzeti sport lett a vállalkozás alapítás. Ma már 10 Unikornis vállalkozással (1 mrd $ felett értékelt cég) Európa egyik startup központja lettek.
 
Az est során megismerjük Váczi Dani történetét aki a Cyex észt-magyar startup egyik alapítója és vezetője. Igyekszünk megtudni, hogy milyen kihívást és lehetőséget jelent Észtországban céget alapítani és működtetni?
 
Csapó Ildi nagy álma volt, hogy északon dolgozzon itthonról. Tavaly szeptemberben megkereste egy észt startup CEO-ja hogy érdekelné-e egy állás. Elfogadta és itthonról erősíti az Észt startup kultúrát.
 
Lupták Zoltán diplomata pedig külügyi tapasztalatait osztja meg Észtországról, az ottani életről, munkavállalásról, a digitális államról.
 
Az est házigazdája Koszecz Sándor, startup mentor, a KOLLABOR vezetője és az INPUT Program területi koordinátora.
 
A rendezvényt hibrid formában tervezzük megvalósítani. Vagyis elsősorban arra szeretnénk bíztatni, hogy gyere el személyesen, mert a személyes találkozás mindig szép és jó. Másrészt azokat is szívesen látjuk, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, tehát online is közvetítjük az eseményt.
 
A rendezvényre a beugró egy jó és izgalmas kérdés az előadókhoz és egy álom, amiért szívesen dolgozol.
 
Itt tudod utólag megnézni az eseményt: 
 

Ha nem nyílna meg a tartalom, akkor itt találod afelvételt: https://www.youtube.com/watch?v=JAIGFW6avm4 

Érdekel ez az északi téma? Itt láthatsz egy izgalmas előadást Tuba Orsival a Finnovációkról

advanced-floating-content-close-btn