Barion Pixel

Gyümölcsnek a bőre?

Elsőre furán hangozhat, viszont tényleg ez a neve annak a 100%-ban gyümölcsökből készült édességnek, a gyümölcsbőrnek. Szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, pl. az elsősorban késő tavasszal és kora nyáron érő eper szuper választás hozzá!

A lényege ennek az édességnek, hogy egy sűrű szirupot főznek a kiválasztott friss vagy fagyasztott gyümölcsből, ezt turmixolják, majd vékonyan kiterítik egy szilikonos (!) sütőpapírral bélelt tepsire, és egy éjszaka alatt dehidratálják, azaz kiszárítják.

A legjobb benne, hogy ha 1 kanál mézet is hozzáadtok, olyan lesz mint egy epres gumicukor. Ha viszont kihagyjátok belőle, kész is a savanyúcukorka! Így két legyet üthettek egy csapásra.

Mikor kész, egyszerűen elég csak lehúzni a papírról, és már lehet is enni! Feltekerhetitek, de darabokra is vághatjátok. Mi most vanília fagyiba tettük, mintha csak egy ostyarúd lenne.

A friss eperből amúgy más izgalmas dolgokat is készíthettek. Például, ha egy éjszakára száraz jégre teszitek őket, egy teljesen lezárt hűtőtáskában, akkor a száraz jégből a szén-dioxid elszublimálódik, és bejut a gyümölcsökbe. Így „pezsgő” hatása lesz az epernek, mikor beleharaptok. 

A pontos receptet megnézheted az instagram oldalunkon