Barion Pixel

kollabor körök

Gyere és fedezd fel velünk a világot a KOLLABOR KÖRökön keresztül.

Mik azok a KÖRök?

Egészen egyszerűen: felfedező helyek. A KOLLABOR egy olyan hely, ahol lehet bármilyen álmod, biztos, hogy el tudjuk indítani a megvalósítást. Ehhez kísérletezni, játszani, tanulni, felfedezeni kell! KÖReinkben segítünk, hogy az érdeklődési köröd kiteljesedjen, és abban legyél még jobb, ami már most is érdekel. 

Aki bekerül a KÖRbe, azokkal elindítjuk a heti foglalkozásokat. Célunk, hogy megismerd a KOLLABOR teljes világát, ezért az első körben (az első hónapokban) végigvezetünk a KOLLABOR teljes palettáján. Fogsz 3D nyomtatni, programozni, lézerrel rajzolni és vágni, finom és egészséges ételeket készíteni. Garantáljuk, hogy mindenhol találsz az érdeklődésednek megfelelő felfedezni valót.  

Következő KÖR kezdés: 2022. szeptember 12-e hetében

Nyílt nap időpontok:
2022. szeptember 13. 17:00 óra
2022. szeptember 15. 17:00 óra

ÍZELÍTŐ A KÖR TÉMÁIBÓL

01

Felfedező kör

Érdekel a KOLLABOR? 

Indulj el a Felfedező KÖR-rel, ahol minden alkalommal egy-egy témába nyerhetsz bepillantást! Ha feldezeted a KOLLABOR lehetőségeit, akkor már könnyen választhatsz magadnak szakterületet. 

Foglalkozásvezető: Egeresi Enikő, Szentesi Nóra, Flender Fanni, Fodor Bence, Koszecz Atilla
Életkor: 5. osztályos kortól

02

DIY - alapanyagból termék

Fa – bőr – papír

Csináljunk együtt ezekből az alapanyagokból olyan hasznos termékeket, amelyeket a saját ízlésedre szabhatsz, és minden nap tudsz majd használni. Nálunk elengedheted a kreativitásod, és közben megtanulod a szerkesztő program alapjait és a lézervágó használatát.

Foglalkozásvezetők: Egeresi Enikő és Szentesi Nóra
Életkor: 5. osztályos kortól

03

Kézmíves Videójáték-hegesztő

Videójátékot készíteni könnyebb, mint gondolnád. Lehet, hogy a grafikája kicsi béna lesz, a hangeffekteket úgy fogjuk összelopkodni hozzá az Internetről és lesz benne néhány bug, de játszható lesz, a készítése során pedig rengeteget tanulhatsz a műfajról.

A részvétel előképzettséget nem igényel, de ha használtál már rajzolóprogramot, netán programoztál is egy kicsit, előnnyel indulsz.

Foglalkozásvezető: Fodor Bence – programozó
Életkor: 5. osztályos kortól

04

A jövő városa

3D nyomtatás alapjaival kezdve megismerkedünk a 3D nyomtató működésével, 3D tervezéssel, nyomtatással. Ezen felül pedig a feladatunk, hogy megrevezzük és kinyomtassuk a jövő városát, amely lehet a szárazföldön, az óveán közepén, vagy akár egy másik bolygón is. Szerinted hogy fog kinézni a jövő városa?  Mi kell ahhoz, hogy jól működjön?

Foglalkozásvezető: Koszecz Atilla
Életkor: 5. osztályos kortól

05

Tányéron az egészség

Érdekel a főzés és az egészséges táplálkozás? Szívesen megtanulnád, hogyan főzz finom és egészséges ételeket? A foglalkozások során konyhai alaptechnikákat tanulunk, megismerkedünk az alapanyagok tulajdonságaival, a szervezetünk működésének alapjaival és hogy milyen tápanyagokra van szükségünk. Mindezt kreatívan és érdekesen. Egyszóval megtanuljuk mit miért és hogyan.

Foglalkozásvezető: Flender Fanni dietetikus
Életkor: 5. osztályos kortól

06

KÖRforgás

A mai felgyorsult világbansokkal többet fogysztunk, mint amit a bolygónk újra tud termelni. Az új jelszó ezért a körforgás, a körforgásos gazdaság. Vagy annak felismerése, hogy a hulladék az nem szemét, hanem egy új és menő tárgy alapanyaga. 

Foglalkozások célja, hogy mind elméletben mind gyakorlatban egy új szemlélet módot kaphassanak a résztvevők, megtanulják, hogy gyakorlatban mit tehetünk a környezetünk megóvása érdekében.

Foglalkozásvezető: Egeresi Enikő
Életkor: 5. osztályos kortól

Jelentkezési lap körre

advanced-floating-content-close-btn