Barion Pixel

Kézmíves Videójáték Hegesztő Tábor 1-3: az elkészült művek

Múlt héten tartottuk meg az első két Kézmíves Videójáték Hegesztő Tábort a Kollaborban; egy öt- és egy hatfős általános iskolás csapat próbálhatta ki, hogy mi fán terem a videójáték tervezés és programozás, na meg persze a játékban szereplő grafikák elkészítése és a játék zajolása.

Most a teljesség igénye nélkül mutatunk be néhány játékot, melyeket a srácok a négyszer fél napos (délelőtti vagy délutáni) táborokban készítettek a Construct 3 program segítségével. A játékok böngészőben (is) futnak, nem kell őket telepíteni sem – csak kattints a címükre és már indulnak is. Ha felkeltettük az érdeklődésed és szeretnél jelentkezni valamelyik Kézmíves Videójáték Hegesztő Táborunkba a nyáron, kattints ide és foglalj helyet magadnak, amíg lehet! 🙂

A elkészült játékok (egy része)

A Zombiölő
Készítette: Peti
Felülnézetes lövöldözős játék nagyon sok zombival és még több lőszerrel. A pálya végén keresd a kulcsot és menj be a házba a továbbjutáshoz! Irányítás: WASD + egér.

Black Panther
Készítette: Geri
Egy igazi klasszikus: Spongyabob az űrben kalasnyikovval lövi szét a rátámadó bakteriofágokat. Irányítás: WASD + egér.

Corona
Készítette: Máté
Koronavírusként kisebb víruscellákat kell összeszedned (amitől egyre nagyobb leszel), amiket ki is lőhetsz az ellenségre (amitől kisebb leszel). Irányítás: WASD + egér.

Cuff ‘n’ Run
Készítette: Balázs
Felülnézetes bűnüldözős. Óvatosan lopakodj a késsel szaladgáló rosszarcú bűnöző mögé és az E gomb nyomvatartásával bilincseld meg. Persze előbb szerezz bilincset! Irányítás: WASD + egér.

Survival: The Zombies
Készítette: Boti
Felülnézetes játék, amiben folyamatosan nehezedő pályákon kell egyre többféle zombit legyőznöd, óvatosan spórolva a lőszerrel, kihasználva a pályán elhelyezett teleportkapukat is. Irányítás: WASD + egér.

Zombie Killer
Készítette: Bence
Jó néhány pályából álló felülnézetes zombis lövöldözős játék, ami meg van bolondítva jó pár mechanikával a Portal nevű játékból. Irányítás: WASD a mozgáshoz, szóköz a fegyverrel lövéshez, bal klikk a kék portál kilövéséhez (vigyázz: csak bizonyos falakon marad meg a portál, másokról lepattan), jobb klikk a sárga portál kilövéséhez. Célszerű a lőszerrel spórolni, mert egyre nehezebb és nagyobb zombik jönnek idővel; későbbi pályákon pedig feltűnik a Portalból ismerős energiagömb is, amit a portálok akkurátus elhelyezésével be kell irányítani a kijáratot aktiváló fogadó egységbe.

A szörnyálom
Készítette: Barni
Klasszikus felülnézetes zombis lövöldözős játék, mozgó falakkal és dupla rakétát lövő überzombikkal. Irányítás: WASD + egér.

Duck vs Basketball
Készítette: Barni
Kísérleti játékdemó, ami a Construct 2D fizikai szimulációját használja; egy kosárlabdával lehet össze vissza pattogni a ládákkal és kacsákkal teli pályán. Vigyázat: a holdat is le lehet ütni a helyéről! Irányítás egérrel vagy érintőképernyővel.

Zéró Gravitációs Ládapakolás (projektnév)
Készítette: Balázs
Kísérleti játékdemó, amiben egy zéró gravitációs környezetben lehet egy labdát irányítani; ennek segítségével kell ládákat a kijelölt területekre lökdösni. Irányítás: egér/érintőképernyő.

First Jump
Készítette: Viktor
Oldalnézetes ugrálós-lövöldözős játék, amiben több pályán keresztül kell egyre cselesebben támadó szellemeket hatástalanítani, a következő pályára pedig a főellenség likvidálása után lehet átjutni egy kinyíló ajtón keresztül. Irányítás: A, D, egér; vagy virtuális joystick-ok érintőképernyős eszközökön (telefon, tablet).

Jumping Boy (BETA)
Készítette: Matyi
Ugrálós-lövöldözős-szellemírtós platformer, a folyosók között teleportkapukkal lehet közlekedni. Irányítás: A: balra, D: jobbra, Space: ugrás, célzás egérrel; vagy érintőképernyőn (telefonon, tableten) virtuális joystick-kal.

Pixel Legend
Készítette: Levi
Retro pixeles ugrálós-gyűjtögetős-lövöldözős játékdemó, menüvel, pályaválasztóval, bolttal. Irányítás, A+D, egér.

advanced-floating-content-close-btn