Barion Pixel

B + terv Szabadfogású Ötletmaraton

Nyakunkon egy energia, élelmiszer és ki tudja még, hogy milyen válság… Két éve egyik napról a másikra borult fel az addig megszokott életünk. Akkor azt hittük, hogy gyorsan túl leszünk rajta. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van.
Alkalmazkodnunk kell és vissza kell vennünk az életünk feletti irányítás képességét.
Ehhez olyan megoldásokra és ötletekre van szükség, amelyek sok ezer ember életére lesznek pozitív hatással, és elindítható egy kis lépéssel. A kezdő lépés pedig gyorsan fejleszthető és bővíthető. 

Szeretnél változtatni a jövődön?
2022. október 8-9-én, két napon keresztül, intenzív csapatmunkában ötletekkel dolgozunk. Ez a két nap elegendő ahhoz, hogy a kezdőlépéseket megtehesd. Letisztul az ötleted, láthatóvá válik az értékajánlatod és még mielőtt pénzt költenél a megvalósításra, kiderül, hogy megvalósítható-e a projekted. 

Amit mindenki nyer: inspiráló, egymást segítő közösségben, csapatban dolgozol az ötleteden. Közben tapasztalt mentorok segítenek és kapcsolatba kerülsz más csapatokkal is. Egymást is inspiráljátok. A két nap alatt biztos, hogy változni fog az ötleted, de ez fog behozni olyan kézenfekvő új szempontokat, amelyekkel “kilőhet” a projekted.

Kiemelt témák:

  • energetika, 

  • zöld megoldások,

  • közlekedés,

  • ipar 4.0

  • körforgásos gazdaság

  • blokklánc technológiák

  • de más közösségi és technológiai ötleteket is szívesen fogadunk. Fontos, hogy megoldást jelentsen a válság valamely kihívására.

 

A legjobb csapatok a KOLLABOR három hónapos inkubációjában részesülnek. Az inkubáció során elkészül a prototípus és elindul az éles tesztelés, megérkeznek az első felhasználóid. Az ötlet érettebb fázisba kerül, alkalmassá válik a közvetlen forrásbevonásra. Mindezt a KOLLABOR finanszírozza.

De! Nem várunk mindenkit!

Nem várjuk azokat, akiknek minden megoldásra van egy problémájuk. Akik cselekvése kimerül az önsajnálatban, mások hibáztatásában, a körülmények okolásában.

Várjuk viszont azokat, akikben olyan szintű a tettrekészség, hogy a falon is átmennek ha az ötletük megvalósítása a tét. Akik nem félnek a kudarctól, mert tudják, hogy ez a felfedezés előfeltétele. Akiknek elegünk van abból, hogy tehetetlenül nézik, ahogy összeomlik a világuk. Akik képesek másoktól inspirálódni, és akik másokat is inspirálnak. 

Ha most megmozdult benned valami, akkor tedd Magad szabaddá október 8-9-én két napra, és jelentkezz az ötletmaratonra!

Tudjuk, hogy az időpont soha nem ideális, de ha fontos a változás, GYERE!

És az sem baj, ha pillanatnyilag még nincs ötleted. Az is jó, ha “csak” a tettvágy erős benned. Itt is megszülethet a korszakalkotó gondolat, vagy az is megtörténhet, hogy becsatlakozol egy számodra fontos projektbe.

 

Cselekedj!

 

Helyszín: KOLLABOR, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.

Időpont: 2022. október 8-9. (Regisztráció: 9 órától, kezdés: 10 órától)

Jelentkezés: https://forms.gle/NBQxqK9ti3Sdgk9KA