Barion Pixel

Startup Békéscsaba – 2022.

2015-ben szerveztük Békéscsabán az első kreatív ötletversenyt Startup Békéscsaba néven. A hétvégén jelen volt egy nagyon lelkes középiskolás csapat: Balázs, Dani és Viktor. Becsülettel végignyomták a hétvégét, küzdöttek, végül harmadik helyezettek lettek. Mindez 17 évesen, a felnőttek között.

Arról, hogy mit jelentett nekik ez az egy hétvége, Balázs így írt néhány évvel később:
“…nagyon sokat jelentett, lehet, hogy nem is ezt a szakmát választottam volna, ha nem megyünk el akkor. Szóval nekem sorsfordító volt.”

Ma, hat évvel később startup céget alapít. Szoftvert fejlesztenek urológusoknak és radiológusoknak, ami CT képekről felismeri, ha valakinek veseköve van, segít a diagnosztikában, valamint megjósolja, hogy melyik kezelési módszer lesz a leghatékonyabb.

Dani pénzügyi vezetője a Water MiniLab startupnak. A cég terméke a Water MiniLab vízelemző készülék, amely képes emberi beavatkozás nélkül precíz és pontos vizsgálatokat végezni a víz minőségét és annak egyes kémiai paramétereit illetően.

Viktor formatervező mérnök hallgató, aki szintén számos startup eseményen vett részt. Híve annak a letisztult formavilágnak, amiből már nem lehet elvenni. Célja az időtálló és funkcionális designt a mindennapok részévé tenni, egyesítve a hagyományos és újító megoldásokat. Keresi, de főként átlépi a határokat a formatervezésben és a mindennapokban egyaránt.

2022. január 12-én szerdán indítjuk a Startup Békéscsaba beszélgetés idei évadát. Vendégeink Borsos Balázs, Óré Dániel és Lajos Viktor, akik 2015-ben egy hétvégi kreatív ötletversenyen kapták az első impulzust, és azóta sem szabadulnak ettől a világtól.

Nem titkolt célunk, hogy az eseménnyel elindítsunk egy közös gondolkodást, kedvet csináljunk egy tavaszi újabb kreatív ötletversenynek, ahova várjuk azokat az álmodozókat, akiknek ma már nem elegendő az álmodozás. Azokat várjuk, akik meg is akarják valósítani az álmaikat. Akik nem félnek a kezdeti kudarcoktól, kihívásoktól, akik minden próbatételen átviszik az értékteremtő ötletüket. A KOLLABOR-ban pedig végig tudunk segíteni azon az úton, amely az ötlettől a megvalósításig vezet.

 

advanced-floating-content-close-btn