Barion Pixel

Innovációs műhely: Startup szemlélet a település életében

Van-e a startup módszertannak helye a társadalomfejlesztésben és a közszférában?
Vannak országok, ahol ez a folyamat már elkezdődött. Vajon megtörténhet ez nálunk is?
Egy település jövőképességének alapja az innováció képessége. A startup ökoszisztéma szereplői nemcsak az innovatív vállalkozások, hanem az iskolák, kamarák, intézmények és az önkormányzat is. Minden szakterület a saját eljárásrendje szerint működik.
Ez a működésrend segítheti és akadályozhatja is az innováció megvalósulását.
Hogyan lehetne elősegíteni az egyre akadálymentesebb működést? Hogyan lehet közelíteni egymáshoz ezeket a ma még viszonylag távoli világokat?
Ha látjuk a hiányokat és problémákat, akkor képesek lehetünk arra is, hogy megtaláljuk a kapcsolódási pontokat.
Az Innovációs Műhely nem előadás, hanem beszélgető kör. A témavezetők szelíden provokálva szeretnék közös gondolkodásra bírni a jelenlévőket. Lehet egyetérteni és lehet vitatkozni. A lényeg, a közös, alkotó gondolkodás, amely során mindannyian közelebb kerülünk saját településünk jövőképességi kritériumainak felismeréséhez.
Házigazdák:
-Ditzendy Károly Arisztid a HROD Kft igazgatója, a Debreceni Egyetem oktatója, aki a Fejlesztéspolitikai szakreferens képzésben mint fejlesztéspolitikai tényezőt oktatja a startup szemléletet.
-Koszecz Sándor az INPUT Program békéscsabai területi koordinátora, a KOLLABOR vezetője, aki kulturális szakemberként vesz részt a startup kultúra terjesztésében, fejlesztésében.
 
Vendégünk Bugarszki Zsolt, a Tallini Egyetem oktatója, a Helpific társalapítója 
 
Időpont: 2021.04.28. 18:00 – 20:00
 

 
A műhelymunka eredményét az alábbi prezentációban lehet megtekinteni. A prezentáció az AhaSlides segítségével interaktívan a beszélgetés ideje alatt készült. 
 
Jegyzetek a műhelymunka chat felületéről: 
 
 
advanced-floating-content-close-btn