Barion Pixel

KOLLABOR nyári táborok – 2020. összesítő

A KOLLABOR Természettudományos Élményközpont nyári táboraiban játszva, felfedezve ismered meg a közvetlen és tágabb környezetedet.

Szeretnénk minél több gyereknek megadni a KOLLABOR élményt, ezért napközis táborainkat fél napos turnusokban szervezzük. Így külön-külön lehet jelentkezni a délelőtti és a délutáni foglalkozásokra. A foglalkozásokra bárki jelentkezhet, ha az életkori feltéleknek megfelel.

El lehet jönni csak fél napra is, de egész napra is! Ha egész napra jössz, akkor azt kérjük, hogy délelőttre és délutánra más-más témát válassz, hogy jobban megismerd a KOLLABOR lehetőségeit.

A szakmai tábori programok hétfőtől csütörtökig tartanak. Pénteken, igény esetén hagyományos napközis foglalkozásokat és elsősorban nyílt napokat tartunk.

Van egy jó hírünk! A kollabor.hu honlapon tanulmányi versenyt hirdettünk. Ha regisztráltál és 80% felett kitöltötted az életkorodnak megfelelő feladatlapot, akkor egy nyári tábori turnust ajándékba adunk.

A tábori helyeket érkezési sorrendben töltjük fel, ezért az ajánlatunkat csak a maximális létszám határáig tudjuk biztosítani! Mivel vigyázunk az egészségedre, ezért kislétszámú csoportokat szervezünk. Egy turnus egy műhelye minimum 6, maximum 8 fős. Ezért ne késlekedj, jelentkezz minél hamarabb!

Technikai információ a jelentkezéshez: 

Az összes olyan táborba lehet jelentkezni, amely címe mögött a “Megnyit” szó olvasható. Azok a táborok, amelyek létszáma elérte a maximális létszámot, “Lezárt” állapotban vannak, vagy meg sem jelennek.

Ne tévesszen meg jelentkezéskor a 12.000 Ft-os tábori díj! Ha részt vettél a versenyen, akkor jelöld “Igen”-nel. A regisztráció során ellenőrizzük, hogy jogosult vagy-e a nyereményre és ha igen, akkor automatikusan levonjuk egy tábori turnus árát (12.000 Ft-ot) a végső összegből. Így ha nyertél és két turnusra jössz, akkor csak 12.000 Ft-ot kell fizetned. Ha egy turnusra jössz, akkor pedig 0 Ft lesz a tábor díja.

És készülj, lesz a versenynek egy második köre is, ahol szintén nyerhetsz! Részletek később!

Nyári táboraink

Fotó: Pexels.com

Learning by Doing

Gyere velünk egy igazi kalandtúrára! 4 nap alatt a KOLLABOR-ba hozzuk neked Írország, Amerika egy kis morzsáját. Angol süteményeket készítünk, egy szabadulószobán keresztül eljutunk az ír manók kincséhez, kutatunk a múltban és építjük a jövőt, farmot, vállalkozást tervezünk … És mindezt ANGOLUL. Ha szeretnéd tankönyvmentesen valós élethelyzetekben gyakorni az angol nyelvet, itt a helyed! 

A táborba azokat a gyerekeket várjuk, akik legalább két éve tanulnak már angolul és el tudják mondani, hogy hol élnek, tudnak mesélni a hobbijukról, családjukról… vagy be tudják mutatni a városukat.

Foglalkozásvezető: Malatyinszki Edit

 

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor: 10-16 évesek

Programozz robotot!

Szeretnél megismerkedni a robotok, drónok és a programozás világával? Érdekel, hogy hogyan kell távirányítós autót, 28 oldalú elektronikus dobókockát, mozgásérzékelős riasztót, lépésszámlálót  digitális iránytűt építeni, vagy éppen drónt programozni?

Ha ezek közül bármelyikre igennel válaszoltál, akkor ezt a tábort neked találtuk ki.

 

Foglalkozásvezető: Fodor Bence, akit 6 évesen fertőzött meg egy Commodore 64

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor 10-18 évesek (ha kijártad a 4. osztályt, jöhetsz)

Fotó: Cséffai Györgyi

Zero waste a konyhában

Hogyan tudjuk a hulladék termelésünket csökkenteni a konyhán keresztül?

Ez nem egy hagyományos főző tábor! Azon felül, hogy minden nap finomakat főzünk (és eszünk!), azt is megnézzük, hogy a konyhán keresztül mit tehetünk a környezetünkért. Olyan fogalmakkal ismerkedhettek meg, mint a Zero waste, Planetary Healthy diet, BlueZone, 50 km étrend, vegán étrend. Minden napnak lesz egy tematikája, amin belül különböző recepteket tudtok megtanulni elkészíteni, egészségesen és a végén az egész tudásanyagot egy saját füzetben haza is vihetitek. Több információért és betekintésért az előkészületekbe, kövessétek a @kollabor_konyha instát!

Foglalkozásvezető: Koszecz Anna

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor: 9-18 évesek (ha kijártad a 3. osztályt, jöhetsz)

Békéscsaba vlogger szemmel 

Filmes tábor

Érdekel a filmezés? Szívesen készítenél videókat a youtube-ra? Próbáld ki magad, ismerd meg a filmezés alapjait a forgatókönyv írástól a filmes utómunkákig! Gyere el, s meséljünk el közösen egy történetet filmen!

Foglalkozásvezető: Éber Tamás

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor: 9-18 évesek (ha kijártad a 3. osztályt, jöhetsz)

 

 

Fotó: PixaBay

3D nyomtató és lézervágó tábor

Hallottál már a 3D nyomtatóról? Hát persze…

De tudod is használni? Ismered a tervezőprogramokat amik segítségével megvalósíthatod  ötleteid?

És a lézervágás ismerős? Tudod milyen sok mindenre jó?

Jelentkezz táborunkra és készíts saját rajzaid alapján egyedi kitűzőt, pólóbélyegzőt, vagy 3D nyomtatott figurákat!

Foglalkozásvezető: Dávid Márk

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor 10-18 évesek (ha kijártad a 4. osztályt, jöhetsz)

Fotó: Dávid Márk

Fotó: Egeresi Enikő

Kézmíves Videójáték-hegesztő Tábor

Videójátékokat készíteni könnyebb, mint gondolnád. Persze nem arról van szó, hogy egy laza délután alatt három és fél ember összepattintja a következő League of Legends-et vagy a Call of Duty 27-et. Néhány nap alatt viszont simán össze lehet rakni egy lövöldözős Tetrist, egy Angry-Flappy Birds hibridet vagy egy Candy Crush: Tower Defense játékot. Lehet, hogy a grafika kicsit béna lesz, a hangeffekteket úgy kell összelopkodni hozzá az Internetről és lesz benne jó néhány bug, de játszható lesz, a készítése során pedig rengeteget lehet tanulni a műfajról.

Ja, és a haveroknak is biztosan tetszeni fog a végeredmény! Ebben a táborban a Construct 3 nevű freemium játékkészítő szoftverrel lehet megismerkedni, amiben programkód írása nélkül lehet játékokat készíteni; nagyjából ilyesmiket: https://www.construct.net/en/make-games/showcase Előképzettséget nem igényel, de ha használtál már pixelgrafikus rajzolóprogramokat, programoztál már valamilyen módon, előnnyel indulsz. A kreativitás viszont követelmény.

Foglalkozásvezető: Fodor Bence

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor: 11-18 évesek (ha kijártad az 5. osztályt, jöhetsz)

KOLLABOARD – Gördeszka készítő tábor

SUPREME, VANS, PALACE… Vajon TE leszel a következő, akiről ír a TRASHER Magazine? Tarts velünk és készítsd el saját gördeszkád! Táborunk alatt elsajátíthatod a gördeszkakészítés mellett a márkaépítés alapjait, megtudhatod, hogy a “NAGYOK” hogyan kezdték és mitől lettek sikeresebbek mindenki másnál.

Foglalkozásvezető: Dávid Márk

Létszám: 6-8 fő/turnus (délelőtt, vagy délután)

Életkor: 11-18 évesek (ha kijártad az 5. osztályt, jöhetsz)

 

Fotó: Cséffai Györgyi