Barion Pixel

Nem csak kifli a KOLLABOR-ban

Eleged van az év végi hajtásból? Szeretnél kicsit elbújni a karácsonyi készülődés elől? Gyere sütni a KOLLABOR konyhájába! Melinda a "Nem csak kifli" megalkotója megmutatja neked, milyen egy igazán finom házilag készített kifli, és az isteni fonott briós. Finom lesz,...

Mitől van olyan finom illata a péksütinek?

A péksüti finom illatát a késztés során képződő különböző vegyületek bonyolult kombinációja adja. Ezeknek a vegyületeknek a jelentős része már eleve jelen van a tésztában, de ez még nem az az illat, amit sütés közben érezhetünk.  Az élesztő cukrokat szén-dioxiddá...

Érezted már a frissensült péksüti mennyei illatát?

Nem csak kifli táborban nemcsak a péksüti mennyi illatát kóstolhatod meg, hanem magát a péksütit is. Mire számíthatsz még? Mikó Melinda ifjúsági szakember és frissensült pék nyilatkozik a tábori terveiről.    Hogyan foglalnád össze a tábor lényegét...
Komposztálni vagy nem komposztálni?

Komposztálni vagy nem komposztálni?

Hallottál már a komposztálásról? Szerencsére egyre könnyebb megvalósítani, és szuper megoldás lehet a hulladék csökkentésünkre. De vajon érdemes-e mindent komposztálni?

Házi csokis mogyorókrém

Házi csokis mogyorókrém

Egy otthon is gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet mutatok be, amit akár pizzára is tehettek. 😉 A cikk végén pedig kiderül, hogy miért érdemes nektek elkészíteni ezt a krémet.

Snickers golyók házilag

Snickers golyók házilag

Kedvenc "snickers" golyók új köntösben: 🥜 Sós földimogyoró + datolya + kakaó por, vagy 🍑 Aszalt sárgabarack + kesudió + pici citromlé, vagy 🍫 Aszalt szilva + dió + étcsoki forgács Az arányok pedig 2:1-hez valamilyen olajos mag és aszalt gyümölcs. Az aszalt...

advanced-floating-content-close-btn