TechLab – Design Terminal – Nemzeti Agrárkamara…
A KOLLABOR-ban a gyerekek oktatása mellett fontosnak tartjuk a természettudományokra épülő innovációk megvalósítását. Akár gyerekekről, akár felnőttekről van szó, mindig azt mondjuk, hogy "valós dolgokat hozunk létre valós eszközökkel". Azok a technológiák, amelyek a...
“Finnovációk” – Tuba Orsival
Ilkka Taipale "100 szociális innováció Finnországból" könyve, valamint saját tapasztalatok alapján. Tudtad, hogy a 2021-es életminőség index alapján Finnországban a legjobb élni? Ehhez a jóléti modellt elősegítő társadalmi innovációk, az együttműködési kultúra, a...
Unikornisok nyomában Domak Róberttel
Indítjuk az őszi programokat! Amire hívunk és várunk, az az Unikornisok nyomában c. észt startup vígjáték vetítése a KOLLABOR-ban, a Startup Békéscsaba klub keretében. Ezen az estén vendégünk lesz Domak Róbert, 20 éve Észtországban élő üzletember (újrahasznosított...
A KOLLABOR rajta van az Edison100-as listán!
Büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk annak a 100 hazai, innovatív és jövőbarát kezdeményezésnek, akik kiemelten tesznek azért, hogy óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit fejlesszék iskolai kereteken túl. www.edisonplatform.hu Nagyon köszönjük...
Filmes tábor Békéscsabán – 2020
Éber Tamás foglalkozásvezető beszámolója a 2020-as filmes nyári táborról. Tudtad, hogy idén nyáron öt héten keresztül filmeztünk a gyerekekkel a Kollaborban? Már az sem volt szokványos, hogy egy online vetélkedőn való eredményes részvétellel lehetett bejutni a...
KOLLABOR kihívás – 2021
A KOLLABOR Természettudományos Élményközpont 2021-ben is megrendezi a kihívást 3-8. osztályosok részére, amely nyereményeként tábori részvételt lehet nyerni. Ajánljuk a kihívást mindazoknak, akik mindig kíváncsiak és szeretnek mindig új dolgokat felfedezni. ...
A mikrotápanyagok világa
Az vagy, amit megeszel! Táplálkozásunk alapjaiban határozza meg szervezetünk működését, teljesítőképességét! Amikor táplálkozásról beszélünk, legtöbben csak a makrotápanyagokra, vagyis fehérjékre, zsírokra és szénhidrátokra gondolnak, és elfeledkeznek azokról az apró...
Hogyan verik át az agyunkat a gyorsan pörgő képek?
Az emberi szem másodpercenként átlagosan 10-12 képet tud továbbítani és analizálni. A látóközpont az egyes képeket általában a másodperc tizenötöd részéig tartja meg, így ha ezen időszak alatt újabb információt kap, az a folytonosság érzetét kelti bennünk. A...
A cupcake története
A cupcake története Bár már egy 1700-as évekből származó amerikai szakácskönyv is megemlíti, a cupcake a 19. században indult el hódító útjára, és forradalminak számított, mivel az akkori süteményekhez képest villámgyorsan elkészült. Ami a név kialakulását...
KOLLABOR BELÉPŐ
Ez nem egy egyszerű hírlevél, hanem belépő a KOLLABOR-ba. Innen fogsz értesülni arról, hogy mikor, mit tervezünk. Az elsők között leszel, aki mindezt megtudja.